Hanani Fauzi

Sabtu Tutup
Ahad Tutup

Kenali Perpustakaan AndaPerpustakaan Alambina

Perpustakaan Alam Bina terletak di aras bawah blok baru di Fakulti Alam Bina. Pada 16hb Jun 2003, perpustakaan telah dimasukkan ke dalam sistem perpustakaan universiti. Perpustakaan Alam Bina adalah perpustakaan khusus yang antara lain bertujuan untuk memenuhi keperluan pembelajaran dan pendidikan pelajar dari empat jabatan iaitu Jabatan Alam Bina, Jabatan Ukur Bangunan, Jabatan Pengurusan Hartabenda dan Jabatan Ukur Bahan.

Perpustakaan Alam Bina mempunyai pelbagai koleksi, kebanyakannya berkaitan dengan bidang seni bina. Koleksi tersebut terdiri daripada buku, jurnal, latihan ilmiah, penerbitan oleh staf dan sebagainya.

3. Perkhidmatan

1. Pinjaman - Pinjaman bahan diberikan kepada pelajar dan staf fakulti Alam Bina.
    2. Fotokopi - Perkhidmatan fotokopi diuruskan oleh syarikat swasta dengan bayaran 5 sen untuk satu muka surat. Kad fotokopi boleh didapati di kaunter perkhidmatan. Urusan fotokopi adalah tertakluk kepada Akta Hakcipta. Latihan ilmiah tidak dibenarkan difotokopi.

4. Perkhidmatan/ Kemudahan