PERPUSTAKAAN

Pembelajaran Dari Pakar

Perlu bantuan dengan penggunaan asas EndNote (Software Management Bibliographic), kemahiran penyelidikan yang berguna terutamanya dalam pelbagai pangkalan data dalam talian atau petua mengenai carian yang berkesan pada platform akses terbuka? Datang dan sertai kami pada sesi kami dan Pustakawan Kemahiran Maklumat kami mungkin dapat membantu anda!

Sesi Kemahiran Maklumat

Sesi Kemahiran Maklumat kami kini dijalankan secara dalam talian. Mohon sertai sesi berjadual kami secara PERCUMA. (Untuk kakitangan & pelajar UM) Daftar Di sini!

Cara untuk mendaftar?

Mewujudkan strategi carian yang berkesan untuk pencarian sumber perpustakaan

Bengkel

Sesi berpandu pada pelbagai platform untuk memastikan anda dilengkapi dengan kemahiran berkaitan penyelidikan yang berkesan.

Latihan Praktikal

Panduan setiap minggu mengikut langkah demi langkah di makmal komputer kami untuk memastikan pemahaman yang lebih baik.

Manual Atas Talian

Manual dalam talian untuk semua sesi kami boleh dimuat turun dari Spektrum mengikut kesesuaian anda.

Sesi Yang Ditawarkan

EndNote adalah program perisian mengurus rujukan yang membolehkan anda mengumpulkan dan mengatur rujukan anda dan membuat bibliografi. Sertai kami kerana kami akan membimbing anda dari pemasangan, input manual, mengimport rujukan dari pelbagai platform, sehingga membuat bibliografi dan senarai rujukan anda. Jangan bimbang, kami juga akan membimbing anda bagaimana untuk membuat petikan dalam teks anda dengan betul.

Pengenalan kepada pelbagai koleksi perpustakaan dan bagaimana untuk menerokai Pendeta Discovery, Katalog atas talian kami. Sesi ini juga meliputi peminjaman, tempahan, dan pembaharuan yang boleh anda lakukan secara dalam talian. Datang dan cari sumber digital kami dan pelbagai repositori yang merangkumi sumber seperti tesis dan sumber elektronik.

Perlukan akses kepada Pangkalan Data Terkini yang Dilanggan atau sumber Digital yang lain, walaupun dari rumah?  A-Z Online Databases merupakan platform pusat sehenti untuk sumber digital dan dapatkan maklumat mengenai pelbagai jenis platform dan pangkalan data untuk keperluan penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran anda.

Kajian sistematik merangkum hasil kajian penjagaan kesihatan yang dirancang dengan teliti (ujian terkawal) dan memberikan bukti yang tinggi tentang keberkesanan intervensi penjagaan kesihatan.

ENDNOTE I

ENDNOTE II

Endnote iii

  • 1 Jun  2021, Selasa, 12:00 pm – 1:00 pm

Pendeta Discovery & Digital Resources

  • 2 Jun 2021, Rabu, 12:00 pm – 1:00 pm

Online databases

  • 3 Jun 2021, Khamis, 11:00 am – 12:00 pm
Font Resize
Contrast
error: Content is protected !!