Sepintas Lalu - Maklumat Umum - Perpustakaan Universiti Malaya

Maklumat UmumSepintas Lalu

LOCATION OF MATERIALS & FACILITIES

Perpustakaan Universiti Malaya telah ditubuhkan pada tahun 1959 dan sehingga kini saiz koleksinya telah mencapai lebih 1 juta judul. Perpustakaan Universiti Malaya terdiri daripada Perpustakaan Utama dan rangkaian perpustakaan cawangan dan perpustakaan khusus, yang ditubuhkan bagi memenuhi tujuan spesifik dan keperluan khusus fakulti.

Koleksi Perpustakaan termasuk buku, jurnal, kertas persidangan, audio-video, mikrofom, tesis dan disertasi. Selain itu, Perpustakaan menawarkan capaian kepada sumber elektronik seperti e-jurnal, pangkalan data, indeks sitiran (citation indexes) dan perisian pengurusan bibliografi.

Perpustakaan UM diterajui oleh Ketua Pustakawan dan diuruskan bersama pustakawan profesional, staf sokongan dan staf teknikal.

s.gif (49 bytes) s.gif (49 bytes)

Maklumat Berkaitan

Perpustakaan Universiti Malaya tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.