Bahagian Kemahiran Maklumat - Perpustakaan Utama - Perpustakaan Universiti Malaya

Perpustakaan UtamaBahagian Kemahiran Maklumat

Komitmen Bahagian

Matlamat utama ialah untuk menyediakan perkhidmatan yang optima dengan cekap, jujur, konsisten dan bersopan bagi memenuhi keperluan penyelidikan pengguna Perpustakaan. Bahagian ini juga komited dalam memastikan bahawa program Kemahiran Maklumat ini dikendalikan untuk semua peringkat pengguna dan pengguna kami dilengkapi dengan asas kemahiran untuk berdikari bagi proses pembelajaran secara berterusan.

Profil Perkhidmatan

Bahagian Kemahiran Maklumat menawarkan kursus kemahiran maklumat dan program pendidikan pengguna untuk pelajar ijazah dasar, ijazah tinggi dan staf akademik. rogram Bahagian merangkumi:-

• GXEX1401 Kursus Kemahiran Maklumat. Ini merupakan kursus wajib bagi semua pelajar ijazah dasar. Pelajar akan diajar kemahiran yang boleh digunakan untuk membantu proses pembelajaran dan penyelidikan mereka.
  • Sesi Kemahiran Maklumat untuk pelajar ijazah tinggi. Sesi selama 2 jam ini diadakan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu. Pelajar akan diberi penekanan terhadap sumber-sumber maklumat yang banyak terdapat di Perpustakaan terutamanya sumber-sumber elektronik seperti Pangkalan Data Dalam Talian.
  • Sesi rundingan untuk pelajar Ph.D dan Staf Akademik. Untuk sesi rundingan ini, penyelidik akan dipandu untuk mendapatkan sumber maklumat di dalam Perpustakaan berhubung aspek penyelidikan mereka.

Pustakawan

Mrs. Maziah Salleh
Deputy Chief Librarian
Tel.: +603-7967 3301
maziah@um.edu.my
Mrs. Noraslinda Haji Sanusi
Tel.: +603-7967 3384
linda@um.edu.my
Mrs. Lisdar Abdul Wahid
Tel.: +603-7967 3302
lisdar@um.edu.my
Mrs Annur Thahirah Abdul Hadi
Tel.: +603-7967 3302
annurhadi@um.edu.my
Mr. Azrizal Ismail
Tel.: +603-7967 7097
azrizal@um.edu.my
Ms Aimi Ihsan binti Zaidi
Tel.: +603-7967 3384
aimiihsan@um.edu.my

Perpustakaan Universiti Malaya tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.